Preventief of klachtgericht sporten en bewegen, individueel of in groepsverband, op verschillende niveau’s, onder leiding van een fysiotherapeut en/of een personal trainer volgens een uniek concept. Dat kan sinds 1 januari 2015 bij Fysiosport Houtwal. Dit nieuwe sportcentrum voor gezondheid en beweging komt voort uit Fysiotherapiepraktijk Houtwal, maar staat verder op zichzelf. De professionele fysiotherapeuten Nanette Egberts, Mirjam de Boer, Nick van Schijndel en personal trainer Robin van der Wal, vormen de link met Fysiotherapiepraktijk Houtwal. “Het concept is uniek omdat we naast continue professionele coaching onze leden ook thuis moderne ondersteuning bieden via een app en een persoonlijke pagina op ons eigen sportfacebook. Een ander belangrijk onderscheid is onze medische achtergrond en de mogelijkheid om deelname aan onze programma’s vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar. Dat laatste kunnen wij bieden omdat Fysiosport Houtwal aangesloten is bij een landelijke topzorg organisatie”, licht eigenaresse Nanette Egberts toe.

Preventief, training & coaching

Lichamelijke (chronische) klachten verhelpen, verminderen en als het kan te voorkomen door te bewegen. Vanuit die gedachte is Fysiosport opgezet. Belangrijk aspect is dat het trainen continue gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut of personal trainer. Nanette: “Op die manier zijn onze leden verzekerd van een goede en verantwoorde manier van bewegen.” Fysiosport Houtwal biedt verschillende programma’s voor diverse doelgroepen. Deze kunnen individueel of in klein groepsverband gevolgd worden. Iedereen krijgt een persoonlijk oefenschema. Afhankelijk van de doelstelling wordt er ook een voedingsplan opgesteld. Via een speciale app en een persoonlijke pagina op de online fysiosportcoach pagina, kunnen leden exact bijhouden wat ze gedaan hebben. Om de zes weken vindt er een evaluatie van het oefenschema plaats. “Maar indien nodig is het schema door deze moderne manier van coaching samen met de trainer ook snel aan te passen of bij te stellen.”

Gereduceerd sporten fysiotherapiecliënten

Fysiosport Houtwal biedt ook cliënten van Fysiotherapie Houtwal de mogelijkheid tegen gereduceerd tarief van de compleet ingerichte sportzaal gebruik te maken. Op die manier spelen de sport- en fysiotherapie in op de ontwikkelingen in de zorg. “Dit is vooral interessant voor cliënten die minder goed verzekerd zijn of een beperkte aanvullende verzekering hebben”, licht Nanette toe. “Door minder verzekerde behandelingen kunnen mensen soms niet optimaal revalideren. Wij bieden nu dat ze tijdens de behandeling ook zelf tegen een kleine vergoeding kunnen trainen””. “”Zo vindt er toch een optimale behandeling plaats”” aldus Nanette

Voor meer info: www.fysiosporthoutwal.nl, Mast 12, tel. 522 3135.

 

fysiosport team