Vanaf februari 2015 start fysiotherapie Houtwal met een nieuw leefstijl programma. In samenwerking met dietiste Willy Angenent én de Garmin Vivofit stappenteller wordt er 12 weken 2x per week getraind. Het programma is geschikt voor iedereen die twijfelt aan zijn/haar leefstijl, fitter wil worden of wil afvallen. Het hoofddoel is om een blijvende gezonde leefstijl verandering teweeg te brengen op een moderne manier.
Dit doen we door op maat gemaakte training- en voedingsprogramma’s en de mogelijkheid om alle verrichtingen en resultaten online bij te houden op je eigen platform. Hier kunnen de fysiotherapeut en diëtiste ook op inloggen om te kijken hoe het gaat en eventueel bij te sturen als dat nodig is. Het programma wordt voor elke individu op zijn/haar niveau ontwikkeld en zal afwisselend gehouden worden door de binnen trainingen af te wisselen met buitenactiviteiten als nordic walken.
Naast de trainingen 2x per week wordt er ook gebruik gemaakt van de Garmin Vivofit stappenteller, waarmee er dagelijks 10.000 stappen gezet gaan worden. De resultaten worden bijgehouden op de stappenteller, die de deelnemers bij het programma ontvangen. Naast de stappen worden de calorieën geteld, het slaapritme etc. bijgehouden. Door het online bijhouden van alle gegevens; de stappen, beweging en voeding, krijgen de deelnemers meer inzicht in hun gedrag en kunnen ze zien wat goed of fout gaat. Het maakt je bewust van je leefstijl en biedt daarmee de mogelijkheid om die te verbeteren.
Bel voor meer informatie of voor een intakegesprek met de praktijk!